Benieuwd naar de ontwikkeling van het Hedwige-Prosperproject, op de grens van België en Nederland? Een nieuw animatiefilmpje verbeeldt treffend de toekomst van dit unieke natuurgebied.

Het Hedwige-Prosperproject van het Sigmaplan bundelt twee polders aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Via een grootschalige ontpoldering wordt dit grenspark teruggegeven aan de Schelde. Het getij, dat het gebied tweemaal daags zal binnenstromen, vormt er een landschap van slikken, schorren en platen in brak water (mengsel van zoet en zout water). Met zijn 4000 hectare wordt het grenspark Hedwige-Prosper het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa.

Hoe dit alles gerealiseerd zal worden, en welke belangen er op het spel staan, kun je onder meer ontdekken in een nieuw animatiefilmpje. Bekijk het hier, of klik door voor de Engelstalige versie.

Ga zelf op verkenning!
Voor bijkomende uitleg ben je ter plaatse ook meer dan welkom in de interactieve infokeet van het Hedwige-Prosperproject. Deze educatieve tentoonstelling maakt je wegwijs in het Sigmaplan en de werkzaamheden in het projectgebied Hedwige-Prosper. De infokeet werd onlangs in een nieuw jasje gestoken. Op donderdag 17 september mocht de pers al eens komen kijken, op zaterdag 19 september openen we feestelijk de deuren voor het grote publiek. Meer info vind je op de Sigmasite en op Zeeland.nl.


Hier vind je meer info over het Hedwige-Prosperproject.