Nog tot en met zondag 8 september (Open Monumentendag), kan je in Oost-Vlaanderen twee gratis foto-expo’s bezoeken in een groen decor: een met werk van gerenommeerd fotograaf Carl De Keyzer en een met foto’s van lokaal talent.

De rode draad door beide openluchttentoonstellingen is ‘de kracht van het water’. Dat was dan ook het thema van Hoogtij – Feest in de Scheldevallei, het event dat het startsein betekende van beide expo’s.

Dreiging van de zee

Het natuurgebied de Kalkense Meersen, dat zich uitstrekt over de gemeentes Laarne, Berlare, Wichelen en Wetteren, vormt het decor van Moments before the flood. Achttien maanden lang reisde fotograaf Carl De Keyzer de Europese kusten af, van het hoge noorden tot het zuiden. Hij keerde terug met indrukwekkende beelden die de dreiging van de zee vastleggen.

De fotoreeks van Carl De Keyzer staat sinds Hoogtij opgesteld in de Kalkense Meersen.

Een parcours van 2,3 kilometer brengt je langs een selectie van de fotoreeks. De opstelling gebeurde in nauw overleg met Natuurpunt Scheldeland en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. Een kaartje van het parcours vind je hier.

Schelde in de spotlight

Langs de Scheldedijk in Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen kan je dan weer foto’s bewonderen van de Schelderegio. De gemeentes deden een oproep aan (amateur)fotografen om foto’s op te sturen die de kracht van het water verbeelden. Maar liefst 532 beelden werden ingezonden. Een professionele jury selecteerde daaruit ruim dertig foto’s. Je komt ze allemaal tegen op een uitgestippelde fietsroute van 53 kilometer (inkorten of indelen kan natuurlijk ook). Download hier de routebeschrijving. Er zijn flyers beschikbaar bij de lokale infoborden.

Meer info op www.hoogtijscheldevallei.be.