Aan de Kleine Gaanweg in Rupelmonde, net buiten het overstromingsgebied Polders van Kruibeke, leggen we een visvijver aan voor visclub De Schubkarper.

Door de aanleg van het overstromingsgebied Polders van Kruibeke ligt de visput van De Schubkarper vandaag in een gebied dat bij stormtij op de Schelde overtollig water bergt. In nauwe samenwerking met de gemeente zocht De Vlaamse Waterweg nv naar een andere locatie waar de vissers hun hengel kunnen uitwerpen. Dat doen we ook voor andere visclubs die gelegen zijn in gebieden waar we in het kader van het Sigmaplan overstromingsgebieden aanleggen.

Verhuis noodzakelijk

De Polders van Kruibeke werden voltooid in 2015. Tijdens het stormweer begin dit jaar bufferden ze voor het eerst Scheldewater. Om met een gerust hart hun activiteiten verder te zetten, is een verhuis een absolute must voor de leden van De Schubkarper. De club krijgt een nieuwe vijver van 80 op 35 meter net buiten het overstromingsgebied. Als de vijver af is, laten we hem de rest van de winter nog met rust, zodat er een goed klimaat kan ontstaan tussen water en bodem. Ondertussen maken we werk van de vergunning om de bijhorende kantine te bouwen. De club zal waarschijnlijk later dit jaar kunnen verhuizen.

Ecologische vijver

En de vissen? Die verhuizen mee! Zodra ze in hun nieuwe vijver zwemmen, zal het Agentschap voor Natuur en Bos de visput in het overstromingsgebied transformeren tot een ecologische vijver. Het krijgt daarvoor financiële steun van Europa via het LIFE+-project Scalluvia.

In en om de Polders van Kruibeke kan je op diverse locaties vissen met een visverlof. Meer info vind je hier.