Xavier de Ree mocht onlangs zijn nieuwe werkkamer onthullen in het Coninckshofke, een voormalig vakantiehuisje aan de Rupelmondse Kreek. Ook twee vogelkijkwanden en enkele picknicktafels staan paraat om het natuurliefhebbers helemaal naar hun zin te maken.

Xavier de Ree stond er trots bij, afgelopen woensdag aan de Rupelmondse Kreek. De aanwezige natuurfans mochten als eerste zijn nagelnieuwe werkkamer bewonderen, die barst van de informatie over libellen, slakken, watervogels en de vissen in de kreek. Daarna konden ze een ommetje maken door de uitgebreide appel- en perenboomgaard en de nieuwe vogelkijkwanden en picknicktafels uitproberen. Eten mocht iedereen zelf meebrengen, op deze eerste ‘potluck’ aan het Coninckshofke. Voor de drank zorgden de projectpartners van Scalluvia, een Europees project dat de elzenbroekbossen en kreken in de Polders van Kruibeke opwaardeert.

Hotel voor bijen

Er stond nog meer op de planning tijdens de inhuldiging van het Coninckshofke. De lokale Barbiergidsen deden de geschiedenis van het gerenoveerde huisje uit de doeken en leerlingen van het Sint-Jorisinstituut in Bazel hingen zelfgemaakte bijenhotels in de vorm van allerhande polderdieren op. Kriebelt het om zelf een kijkje te komen nemen? Je kunt het Coninckshofke het hele jaar door bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Sla op het jaagpad richting Kruibeke het Beverpad in en na 200 meter kom je erop uit.