Heb jij al een tochtje over de Schelde gemaakt in de gloednieuwe waterbus? Die vaart van Hemiksem naar Kruibeke en Antwerpen en terug. Perfect te combineren dus met een uitstapje naar de Polders van Kruibeke!

Sinds zaterdag 1 juli kun je aan het Antwerpse Steenplein op de Aqua Diamond stappen, de eerste waterbus van Antwerpen. Die brengt je vanop het Steenplein Antwerpen in 17 minuten naar Kruibeke, met fiets en al. De aanlegsteiger ligt vlak naast de Polders van Kruibeke, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen langs adembenemend mooie natuur.

De waterbus is er niet alleen voor toeristen en dagjesmensen. Het traject moet een volwaardige alternatief zijn voor het woon-werkverkeer. Wie de waterbus neemt richting Antwerpen, kiest de snelste en slimste weg en zegt de files op de E17 en E34 vaarwel.

Groot succes

Heel juli kon je de waterbus gratis uitproberen. Zo’n 30.000 mensen grepen hun kans en reserveerden online een zitje. Vanaf deze maand is online reserveren niet meer nodig. Je kunt een ticket kopen op de bus. Een enkel ticket tussen Antwerpen en Hemiksem/Kruibeke kost 3 euro, met een reductietarief ga je voor 2,50 euro aan boord. Voor een retourticket betaal je 5 euro.

De waterbus vaart elke dag uit. Het vaarschema en alle tarieven vind je op www.dewaterbus.be. Waar wacht je nog op?