De otter is in de Polders van Kruibeke terug van lang weggeweest: een duidelijk teken dat de waterkwaliteit in het Scheldebekken er fors op vooruitgaat. Op zondag 27 september vieren we daarom feest in Kruibeke. ‘Chap’eau’, of hoedje af voor propere waterlopen.

Enkele maanden geleden dook in het Sigmagebied Polders van Kruibeke opnieuw een otter op. Jarenlang werd het gladde roofdier in Vlaanderen echter als uitgestorven beschouwd. Gezien de otter zeer gevoelig is voor vervuiling, is diens terugkeer een positief signaal rond de waterkwaliteit van het Scheldebekken.

Om de terugkeer van de otter gepast te vieren, evenals de vele inspanningen voor propere waterlopen, zetten we op zondag 27 september een feesthoedje op. Onder de noemer ‘Chap’eau’ zijn jong en oud welkom in Kruibeke.

Gevuld programma
Wie zich inschrijft voor ‘Chap’eau’, kan die dag in de Polders van Kruibeke langs uitgestippelde routes komen fietsen, wandelen of mountainbiken in de natuur. Ook een huifkartocht, een boottocht op de Schelde en een barbecue staan op het programma. Patrick Meire en Kristijn Swinnen, beiden verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, tekenen alvast present. Zij verzorgen elk een lezing over respectievelijk duurzaam rivierbeheer en het leven van bevers en otters.

Tijdens ‘Chap’eau’ maken W&Z en het ANB je ook graag wegwijs in het Sigmaplan. Medewerkers leiden je rond in het gebied, of beantwoorden al je vragen aan de infostand van het Sigmaplan.

Praktisch

  • Zondag 27 september
  • Kasteel Altena, Burchtstraat 11, Kruibeke
  • Klik hier voor meer info en inschrijvingen

Hier vind je meer info over de Polders van Kruibeke.