Vanaf zondag 29 juni kan iedereen eindelijk de prachtige paden ontdekken in het Sigmagebied de Polders van Kruibeke. Om het gebied feestelijk in te wijden, wordt die dag het gratis evenement Proeven van de Polders georganiseerd met fiets- en wandeltochten.

Nu het grootste deel van de werken in de Polders van Kruibeke achter de rug liggen, gaan de mooie paden er eindelijk open. Op zondag 29 juni zijn alle omwonenden en andere geïnteresseerden welkom vanaf 13u30 aan sporthal Dulpop in Beekdam 1, 9150 Bazel. Daar begint dan het gratis evenement Proeven van de Polders. Om 14u00 volgen de gegidste fiets- en wandeltochten door het gebied.

Wie wil wandelen, kan kiezen uit een parcours van acht of tien kilometer. Voor fietsers zijn er ritten van tien of vijftien kilometer. Op de tochten tonen Barbiergidsen je de mooiste plekjes op het parcours, zoals het weidevogelgebied of de elzenbroekbossen, zodat je er later in alle rust nog eens kunt terugkeren.

Om 17u00 worden bovendien tien geschenkbons uitgereikt voor de wedstrijd Met Belgerinkel naar de Winkel. Een uur later kun je de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal live volgen op een groot scherm in de sporthal.

Vooraf inschrijven is niet nodig en alle deelnemers zijn verzekerd. Voor meer informatie kun je terecht bij de sportdienst van de gemeente Kruibeke op het nummer 03/740.02.52.


Klik hier voor meer informatie over het Sigmaproject de Polders van Kruibeke.