Schellebelle

In Schellebelle maakten we het lieflijke dorpje met de mooiste dorpsnaam van Vlaanderen niet alleen veiliger, maar nog aantrekkelijker. Zo werden de dijken op beide oevers tussen Wetteren en Schellebelle verhoogd. Ook legden we een veilige fietsverbinding aan op de dijken en zorgden we voor een toegankelijke veer- en pleziervaartsteiger en aanmeerpalen voor beroepsvaart. Door de glazen keringsmuur kun je vanop een terrasje nog steeds genieten van het idyllische uitzicht.

Lengte: 3,5 kilometer
Hoogte: 8 meter TAW*
Grondgebied: tussen Overschelde (Wetteren) en Schellebelle (Wichelen) aan de rechteroever van de Schelde
Type gebied: dijkwerk
De blikvanger van Schellebelle: de Sint-Jan Onthoofdingkerk Om de dorpen in het omliggende gebied voor overstromingen te behoeden, verhoogden en stabiliseerden we de dijken en bouwden we een nieuwe waterkering. Die werd in glas uitgevoerd om de horeca aan de overzijde niet af te schermen door een betonnen muur. We werkten de dijk af met een jaagpad voor wandelaars en fietsers en auto’s. Ook op de rechteroever legden we een jaagpad aan tussen Wetteren en Schellebelle. Dat vormt nu een vlotte en veilige fietsverbinding voor scholieren, pendelaars, wandelaars, joggers, skaters en fietsers. De buurtweg hebben we ook heraangelegd. En vanaf nu kunnen beroeps- en pleziervaarders op de Zeeschelde hier naar hartenlust aan- en afmeren via vijf aanmeerpalen voor beroepsvaart en de nieuwe pleziervaartsteiger.

 

*Tweede Algemene Waterpassing (TAW): de referentiehoogte voor hoogtemetingen in België. Een TAW-hoogte van 0 meter is gelijk aan het gemiddeld zeeniveau bij laagwater in Oostende.