De werken in de Hedwige-Prosperpolder gaan aan een sneltempo vooruit. De ringdijk is afgewerkt en het nieuwe geulenstelsel is ook al voor 90% klaar. Wil je graag weten hoe we dat allemaal aanpakken? Dan is onze nieuwe luisterwandeling iets voor jou. Die leidt je door het gebied en dompelt je onder in het project.

 © Foto: Sven Dullaert

 

Boeiende luisterverhalen

Wie nieuwsgierig is naar de Sigmawerken in de Hedwige-Prosperpolder kan binnenkort onze nieuwe luisterwandeling uitproberen. Tijdens deze wandeling ontdek je alles over het project dankzij verschillende luisterverhalen. Die vertellen je meer over de Vlaamse en Nederlandse partners die hier samenwerken, de transformatie naar een getijdengebied, de dieren die hier leven en zelfs over het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek dat hier gedaan wordt.

 

Route met handige app

We stippelden een route uit van het pompgemaal tot de radartoren. Die route is trouwens niet alleen geschikt voor groot en klein, maar ook voor buggy’s en rolstoelgebruikers. Voor je vertrekt, download je de app van izi.travel. Daarmee kan je de luisterverhalen openen. Onderweg kom je dan 4 infobordjes tegen: scan de QR-code en beluister zo het verhaal. De vertelstem? Dat is die van Warre Borgmans. Hij vertelt je aan elke halte kort iets meer over het Hedwige-Prosperproject.

 

 

locaties-bordjes-luisterverhalen