Uitbaters, ondernemers en werknemers uit de toeristische sector in Hamme, Dendermonde, Bornem of Puurs-Sint-Amands kunnen een gratis cursus volgen om zich te verdiepen in de troeven van het Scheldeland. Voor andere gemeentes uit de streek volgen later nog trajecten.

Wie zijn gasten net dat tikkeltje meer wil bieden, kan terecht bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Scheldeland en Regionaal Landschap Schelde-Durme voor het opleidingstraject ‘Toeristisch ambassadeur’. De cursus dompelt je onder in het brede verhaal van de Scheldevallei, de Sigmawerken, hun relatie met natuurontwikkeling en de nieuwe vormen van beleving in de Sigmagebieden. Ook kom je te weten hoe je je gasten op een persoonlijke manier benadert en hen met een overtuigende fierheid insider-tips geeft. En je krijgt zelf de kans om de unieke natuurgebieden van het Sigmaplan, zoals Vlassenbroek in Dendermonde en De Bunt in Hamme, te ontdekken.

Zet je zaak op de kaart

Wie de drie modules (klantvriendelijkheid, regiokennis en streekverkenning) volgt, kan zijn zaak extra zichtbaarheid geven met het bordje 'toeristisch infopunt'. De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Inschrijven voor het opleidingstraject kan tot 25 februari 2019. Meer info vind je bij Toerisme Oost-Vlaanderen.