Wie op zoek is naar een leuk en leerrijk uitstapje door de natuur kan vanaf nu terecht in de Polders van Kruibeke. Volg het nieuwe natuurbelevingspad met een beverburcht en voeldozen, langs infoborden van ijsvogels en andere lokale fauna. Tijdens je wandeling kom je op een speelse manier meer te weten over enkele bijzondere inwoners van de Polders.

Spelend leren

Het nieuwe belevingspad is gratis toegankelijk en richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De route is 4,8 km lang, start aan het Kasteel Wissekerke en loopt verder door het overstromingsgebied Polders van Kruibeke. Onderweg staan 6 spelelementen, ontworpen door Focus-id en gerealiseerd door Motion Planet. 

 “Doordat kinderen de natuur en de inwoners van de Polders van Kruibeke op een speelse manier leren kennen, vergroten we in 1 klap ook hun respect voor ons waardevol groen. Enkel als we de handen in elkaar slaan met de omgeving en de bezoekers, kunnen we in Kruibeke bloeiende natuur creëren en een duurzame toekomst garanderen", zegt Vlaams minister van Toerisme en Natuur Zuhal Demir.

 

6 haltes

De start van de route bevindt zich vlak bij het Kasteel Wissekerke aan de Kapellekesboom. Daar verwelkomt mascotte Xavier de Ree de kinderen. Als je aan zijn kop draait, komt er een infobord tevoorschijn. De tweede halte bestaat uit voeldozen waarin het gewei en de vacht van een ree zitten. Op het talud van de ringdijk aan de Blauwe Gaanweg staat een beverburcht waar kinderen door kunnen klauteren. 

Wat verderop vluchten 6 reeën in cortenstaal de dijk over. Aan de start van het Beverpad staat een ijsvogel. Door kleppen op te heffen leren kinderen meer over zijn leefgebied, voeding en jachttechnieken. Bij het laatste element testen kinderen hoe ver ze kunnen springen: even ver als een kikker, een konijn, een vos of toch een ree?

Dit belevingspad kwam er dankzij financiële steun van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en het project Van Steen tot Steen langs de Schelde van Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme. Met dit project willen verschillende spelers uit de Schelderegio tussen Gent en Antwerpen 3 kasteelsites langs de Schelde verder ontwikkelen en openstellen als trekpleisters en onthaalpoorten van het Rivierpark Scheldevallei. Eentje daarvan is Kasteel Wissekerke. Het belevingspad maakt ook deel uit van een reeks van 5 belevingspaden die de komende jaren gerealiseerd worden in de Scheldevallei.