Op maandag 9 april kan je tijdens de Scheldehappening al varend, fietsend en wandelend genieten van de natuurpracht en het erfgoed in het Scheldeland. In Temse kan je de nieuwe Sigmatentoonstelling bekijken. Ook in de Polders van Kruibeke is er een uitgebreid feestprogramma.

De Scheldehappening in Temse

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat met een infostand over het Sigmaplan in het Scheldedorp op de Wilfordkaai in Temse. Je krijgt de kans de volledig vernieuwde Sigmatentoonstelling te bewonderen. Die toont je het Sigmaplan in vogelvlucht. In de namiddag zijn er tal van gegidste wandelingen vanuit het infopunt.  

Festiviteiten in de Polders van Kruibeke

 Ter gelegenheid van de Scheldehappening op paasmaandag 9 april nodigt trotse peter Xavier De Ree je uit voor de babyborrel van Margrit De Kievit aan het Kallebeekveer in Bazel.

Van 11u tot 18u kun je tijdens de Scheldehappening terecht bij de infostand van natuurvereniging Kruin. Er is een springkasteel, een hapje en drankje én een streepje Dixieland achtergrondmuziek van de Mercator Brass Band.

Voor deze gelegenheid opent ook het infopunt Kallebeek zijn deuren en kun je de expo over de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied de Polders van Kruibeke bezoeken. Een projectmedewerker van Waterwegen en Zeekanaal NV geeft je graag heel wat achtergrondinformatie.

Wat valt er nog te beleven?
Een gids onthult tijdens een wandeling de geheimen uit het geboortedorp van Mercator.
Vertrekken om 11u aan het infopunt, Nederstraat 2, Rupelmonde.

Je kunt begeleid werfwandelen in het toekomstige getijdengebied. Vertrekken om 14u aan de infokeet, Scheldelei 1, Kruibeke. Deelnemen is volledig gratis. Inschrijven kan via ina@jusbox.be of 0486 90 77 43.


Nog meer Scheldekriebels? www.scheldehappening.be