Tekenen langs de compartimenteringsdijk in Vlassenbroek. (Foto: Liesbeth De Visscher)

De succesvolle openluchttekenlessen in het Sigmaproject Vlassenbroek krijgen een vervolg met onder meer een tekendag exclusief voor scouts. De Nederlandse organisatrice en kunstenares Wapke Feenstra houdt ook nog een scandag, waarop ze tekeningen digitaliseert voor het ‘beeldboek’ van Vlassenbroek. Dat zal in 2015 verschijnen.

Op zondag 14 september vindt er een tekensessie plaats in het scheepvaartmuseum in Baasrode. Om 14 uur begint kunstenares Lucie Renneboog er te tekenen met een groep vrijwilligers. Ook Wapke Feenstra zelf zal aanwezig zijn met een scanner om de tekeningen te digitaliseren en mogelijk op te nemen in het beeldboek dat ze van Vlassenbroek maakt. Zo wil ze de natuur van het Sigmagebied in al zijn facetten tonen aan zoveel mogelijk mensen. Diezelfde dag doet het scheepvaartmuseum bovendien mee aan de Open Monumentendag.

Op zondag 9 november is er een exclusieve tekensessie voor de scouts van Baasrode. Die begint om 14 uur in het lokaal op het terrein van de scouts zelf. Dat zal volgend jaar verdwijnen omdat het binnen het geplande overstromingsgebied ligt. Aan de rand daarvan krijgen de scouts echter een gloednieuw lokaal en speelterrein. De tekenende scouts worden begeleid door kunstenares Ibe Ryde.

Deelnemen?

Wie wil deelnemen aan de tekensessies, kan zich nog steeds inschrijven door een mail te sturen naar wapke@wapke.nl. Telefonisch kun je haar bereiken op het nummer 0488/81.42.34.


De laatste info over tekensessies en scandagen vind je op www.tekenen-in-vlassenbroek.be