Elk jaar belandt 8 miljard kilo afval ongecontroleerd in onze zeeën en oceanen. Het merendeel – 80 procent – komt daar terecht via rivieren. Tijd voor actie dus. Tijdens World Cleanup Day op 21 september staan tal van opruimacties gepland langs rivieren in heel Europa. Ook de Schelde wordt onder handen genomen, en jij kan helpen!

Samen met lokale partners organiseert River Cleanup dit weekend grootscheepse acties langs tien belangrijke rivieren in Europa. In België pakken ze de Schelde, de Maas en hun zijrivieren aan: van bron tot monding.

Doe mee!

De nationale campagne werd op 8 juni afgetrapt met een eerste opruimactie aan het Droogdokkenpark in Antwerpen. Meer dan honderd mensen zakten af naar de Scheldebocht om zwerfvuil op te rapen.

Via de website van River Cleanup hebben intussen verschillende groepen, scholen, verenigingen en bedrijven een activiteit voor World Cleanup Day geregistreerd. Wil je mee de handen uit de mouwen steken? Schrijf je dan snel in!

Slotevent

Op het Eilandje in Antwerpen kunnen alle vrijwilligers zaterdag komen nagenieten tijdens het slotevent: met muziek, een duurzame markt, inspirerende workshops … en natuurlijk een welverdiend hapje en drankje.