Van 13 april tot begin juni werken we de overloopdijk van het gecontroleerd overstromingsgebied Tielrodebroek in Temse af. Die werd beschadigd tijdens het stormseizoen van 2019-2020 en moest dus hersteld worden. Het jaagpad is niet toegankelijk tijdens de werken. Voetgangers en fietsers kunnen wel het benedendijks jaagpad van de ringdijk gebruiken.

Afwerking Scheldedijk

Op 13 april starten we met de verdere afwerking van de Scheldedijk in Tielrode (Temse). Het gaat om het stuk tussen De Zaat en de Durme, dat dienst doet als overloopdijk van Tielrodebroek. Dat is een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van de Schelde en de Durme. 

In juli 2020 begonnen we al aan het herstel van de overloopdijk. Die raakte zwaar beschadigd door de vele overspoelingen tijdens het stormseizoen van 2019-2020. De komende maanden volgt de verdere afwerking. 

Jaagpad afgesloten

De overloopdijk kreeg al een stevige jas van open steenasfalt. Een gespecialiseerd aannemer zal die nu afdekken met teelaarde en inzaaien. Ook het jaagpad krijgt een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast verdwijnt de tijdelijke tuimeldijk, die tijdens de werken moest voorkomen dat er water over de overloopdijk kwam.

Om veiligheidsredenen sluiten we het jaagpad van de Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme tijdens de werken af. We vragen dat niemand de werf betreedt en dat iedereen het benedendijks jaagpad van de ringdijk gebruikt. Als de werken volgens planning verlopen, is de overloopdijk begin juni klaar.

Benieuwd hoe een gecontroleerd overstromingsgebied werkt en welke functie de overloopdijk precies heeft? Ontdek het in het filmpje hieronder.