In het Zammelsbroek herstellen we de unieke riviernatuur van de Scheldevallei. Maar we zorgen er ook voor dat jij volop van die natuur kan genieten. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid vroeg namelijk een omgevingsvergunning aan voor onder meer de bouw van recreatieve infrastructuur, in de vorm van twee nieuwe wandelpaden. Het openbaar onderzoek voor die omgevingsvergunning loopt in Geel van 18/06 t.e.m. 17/07 en in Laakdal vanaf 23/06.

Specifiek gaat het over de aanleg van twee nieuwe wandelpaden. Beide paden zullen vertrekken aan de bocht tussen Blaardonk en Trichelhoek. Een eerste pad vertrekt richting Huisbroekstraat. Er komt een knuppelpad door de natte weide en over de Hoefkensloop wordt de trage weg op de grens tussen Laakdal en Geel bereikbaar. Zo kan je verder wandelen naar de Huisbroekstraat.

Het tweede pad ligt in de bestaande dreef. Die gaat over in een knuppelpad aan de rand van het bos, dat je naar een kijkhut brengt. Hier krijg je een mooi zicht op het Zammelsbroek en het veranderende landschap. Natuur en Bos hoopt de werken aan de paden dit najaar te starten en volgend jaar af te ronden.

 

© Foto: Vildaphoto