Vlaanderen fietsland? In Hulshout komen trappers alvast aan hun trekken. Afgelopen vrijdag werden de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Grote Nete en de Liniefietsweg officieel ‘ingefietst’.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug werd al in 2016 geïnstalleerd. Daarna volgde de aanleg van de ‘Liniefietsweg’, een fietsverbinding van 800 meter waar de brug deel van uitmaakt. Die is nu ook zo’n half jaar in gebruik. Met de fietsweg en de brug rollen Waterwegen en Zeekanaal NV en de gemeente Hulshout de loper uit voor de zachte weggebruiker.

Natte natuur

De nieuwe brug en het fietspad lossen een belangrijk fietsknelpunt in de omgeving op. Voortaan is er een snelle, mooie én veilige fietsverbinding tussen Hulshout en deelgemeente Houtvenne. Ook dagjesmensen doen er hun voordeel mee: Hulshout ligt in de vallei van de Grote Nete, waar het Sigmaplan ‘natte natuur’ creëert. Er komt liefst 850 hectare bloemrijke graslanden en rietland bij. De favoriete habitat van heel wat bijzondere planten en dieren. Die natte natuur heeft bovendien een veiligheidsfunctie. Ze werkt als een spons en houdt water vast zodat wateroverlast straks tot het verleden behoort.