Watervallen in Kruibeke? Ja hoor, als het water van de Schelde de Polders van Kruibeke binnenstroomt, doet het dat met veel bombarie! Twee keer per dag, bij hoog water, kun je het spektakel komen aanschouwen.

Sinds kort is een uitstap naar de Polders van Kruibeke niet compleet zonder een bezoekje aan de Meiresluis en Meyvissluis. De eerste is een enorme inwateringssluis, waarlangs water uit de Schelde het overstromingsgebied binnenstroomt. Dat gebeurt twee keer per dag, als het water op de rivier hoog staat, en het resultaat is een indrukwekkend schouwspel van kolkende watervallen. Bij eb stroomt het water via de tweede sluis (de uitwateringssluis) weer naar de Schelde.

Plan je bezoek!

Wie erbij was op de feestelijke inhuldiging op 24 juni kon de ‘watervallen van Kruibeke’ voor het eerst zien kolken. Wil je de watervallen met eigen ogen bewonderen, check dan de tabellen hieronder voor je je bezoek aan de Polders plant. Je kunt de watervallen namelijk enkel bij hoogwater in actie zien. Hoe hoger het peil op de Schelde, hoe spectaculairder!

Getijtabel Kruibeke september 2017

Getijtabel Kruibeke oktober 2017

Getijtabel Kruibeke november 2017

Getijtabel Kruibeke december 2017

Hoe geraak je er?

De inwateringssluis bevindt zich op de Scheldedijk op wandelafstand van het veer Kruibeke – Hoboken, aan de Scheldelei in Kruibeke. Vanuit Antwerpen en Hemiksem kun je sinds begin juli ook de waterbus nemen naar Kruibeke. Meer info op dewaterbus.be.