© Stad Lier

Op woensdag 14 september vindt in Lier een infomarkt plaats over Pallieterland, een groen landschapspark dat de stad Lier en tal van partners in de Netevallei willen realiseren. Tot het park behoren ook enkele gebieden van het Sigmaproject Nete en Kleine Nete. Op de infomarkt kunnen deelnemers letterlijk meepuzzelen aan het nieuwe park.

Voor Pallieterland slaan de stad Lier, het Regionaal Landschap Rivierenland (RLRL), het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) de handen in elkaar. Het opzet is een uniek, groen landschapspark ten zuidoosten van de stad Lier, dat een stadsbos verbindt met tal van natuur- en recreatiezones. Tot die natuurzones behoren ook Anderstadt 1, Anderstadt 2, Polder van Lier, Hof van Lachenen en Vijvers aan Anderstadt van het Sigmaproject Nete en Kleine Nete.

Brainstormen

Om Pallieterland voor én door de Lierenaar te maken, organiseren de partners op woensdag 14 september een infomarkt. Daar kan iedereen zijn of haar vragen, bezorgdheden of voorstellen kwijt. Een infostand zet alle plannen en pistes op een rijtje.

Wie deelneemt aan de infomarkt, kan mee schaven aan het inrichtingsplan van Pallieterland. Na een voorstelling van het voorlopige plan per deelgebied krijgen bezoekers de kans om op een interactieve manier zelf hun voorstellen te formuleren. Bruikbare ideeën worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het landschapspark.

Praktisch

Woensdag 14 september, 19.30 uur
Parochiezaal OLV Onbevlekt Mechelsesteenweg 233, Lier
Meer informatie over Pallieterland vind je op www.lier.be, www.rlrl.be en www.natuurenbos.be


Alle info over het Sigmaproject Nete en Kleine Nete vind je hier.