Op zaterdag 19 september opent de infokeet van het Hedwige-Prosperproject opnieuw haar deuren. De gekende expertise van W&Z, het ANB en de Provincie Zeeland én allerlei nieuwe snufjes laten je dan toe om dit unieke Sigmagebied nog beter te ontdekken.

Het Hedwige-Prosperproject van het Sigmaplan bundelt twee polders aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Via een grootschalige ontpoldering wordt dit grenspark teruggegeven aan de Schelde. Het getij, dat het gebied tweemaal daags zal binnenstromen, vormt er een landschap van slikken, schorren en platen in brak water (mengsel van zoet en zout water). Met zijn 4000 hectare wordt het grenspark het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa.

Benieuwd naar hoe dit alles gerealiseerd zal worden? In samenspraak met de Provincie Zeeland maken W&Z en het ANB je in de infokeet van het grenspark graag wegwijs. Deze educatieve tentoonstelling werd bovendien onlangs in een nieuw jasje gestoken, en dat kan je op zaterdag 19 september zelf komen ontdekken. Loop onder meer virtueel rond in de nieuwe getijdennatuur, ga via geocaching op schattenjacht of laat je op sleeptouw nemen door een projectexpert.

Praktisch:

  • Heropening infokeet Hedwige-Prosperproject
  • Zaterdag 19 september 2015
  • Zoetenberm 6 A, 9130 Doel

Contact:
info@hedwigeprosper.be


Hier vind je meer info over het Hedwige-Prosperproject.