W&Z en het ANB verrassen de bezoekers van enkele Sigmagebieden langs Schelde en Durme met een handige Z-kaart. Die gidst je vlot van het ene naar het andere gebied en laat je ook proeven van het Sigmaplan.

Fietsen met de wind in je haren, al wandelend genieten van de rust, skaten op het jaagpad, vogels kijken of zomaar het landschap opsnuiven: de Schelde is dé plek voor een frisse neus of een extra portie zuurstof. Naast bescherming tegen overstromingen en natuurherstel wil het Sigmaplan je nóg meer laten genieten van de Schelde. Daarom ontwierpen W&Z en het ANB een praktische gadget die je gidst bij je tochten langs de Schelde en Durme.

Op de achterkant van de handige Z-kaart vind je de fietsknooppunten in en rond de Sigmagebieden op jouw route. Ze loodsen je vlotjes van het ene gebied naar het andere, via het Fietsnetwerk Waasland, voor bezoekers van het Sigmaproject de Polders van Kruibeke, en het Fietsnetwerk Scheldeland, langs Schelde en Dender, voor fietsers in de andere gebieden. Ook krijg je bij enkele toonaangevende Sigmaprojecten een woordje uitleg over de bijzonderheden van het gebied. Op de voorkant van de Z-kaart wordt het Sigmaplan toegelicht. Dat is een groots project dat werk maakt van een veilig, natuurlijk en economisch aantrekkelijk Scheldegebied.

De Z-kaarten vind je vanaf 26 maart op verschillende locaties: aan de veren, bij toeristische infopunten, fietscafés en bezoekerscentra, zoals de infoketen van Kruibeke en de Kalkense Meersen, Molsbroek (Durme) en De Notelaer (Bornem).

Door Sigmawerken kunnen fietsroutes plaatselijk onderbroken zijn. De omleidingen vind je op deze site bij de projectgebieden terug, onder ‘fiets- en wandelomleidingen’.


Hieronder vind je de Z-kaart.