Uitgroeien tot een van de grootste getijdennatuurgebieden van West-Europa. Dat is de inzet van het Grenspark Groot-Saeftinghe, waarvoor Vlaanderen en Nederland op de Linkerscheldeoever de handen in elkaar slaan. In een recente nieuwsbrief laat de projectcoördinator zijn licht schijnen over het grenspark. 

Eind april kreeg het Grenspark Groot-Saeftinghe namens het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) een subsidie toegekend van 1,4 miljoen euro. Zeven partners uit Vlaanderen en Nederland – Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) Linieland Waas en Hulst, Provincie Zeeland, Waterwegen en Zeekanaal NV, Agentschap voor Natuur en Bos, Havenbedrijf Antwerpen, Vlaamse Landmaatschappij, Stichting Het Zeeuwse Landschap en Natuurpunt Antwerpen Noord vzw – verdubbelen dit bedrag. Samen streven ze de komende jaren naar de realisatie van een uniek natuurkerngebied, ter grootte van 4700 hectare.

In een recente nieuwsbrief laten we projectcoördinator Richard Meersschaert van de EGTS Linieland Waas en Hulst aan het woord. Hij licht de voordelen van het grenspark toe en gaat dieper in op de samenwerking over grens heen. Benieuwd naar zijn visie?
De nieuwsbrief vind je hier. Meer info over het Grenspark Groot-Saeftinghe vind je in dit nieuwsbericht