Op een van de zeven uitwateringssluizen van het Sigmagebied Polders van Kruibeke pronkt voortaan een kleurrijk kunstwerk. Met monumentale graffiti brengen lokale hiphopband Krutown en graffitikunstenaar Suptil One ode aan de ‘Parel aan het Scheld’.

Een fleurige Gerard Mercator, het kasteel van Wissekerke, poldermascotte Xavier De Ree, de kluut met zijn zwierige stelten. Het zijn stuk voor stuk opvallende elementen in het nieuwe kunstwerk op de uitwateringssluis aan de Schelde. Voor het monumentale werk van wel 30 meter breed was lokale graffitiartiest Reinout De Boeck, alias Suptil One, meer dan drie maanden in de weer. De graffitimuur is de uitwerking van het nummer ‘Parel aan het Scheld’, waarin de Kruibeekse hiphopband Krutown haar liefde voor Kruibeke bezingt. Krutown kreeg in 2015 voor het nummer een cultuurprijs van de gemeente Kruibeke én een tekening op de sluis als beloning.

Poldersong

Een camera legde de totstandkoming van de graffitimuur van de eerste tot de laatste spuitbus vast. Die videobeelden zal Krutown binnenkort gebruiken in de videoclip van een nieuw nummer over de polders. De opgesmukte sluis ligt in het noorden van het Sigmagebied, op een boogscheut van het veer tussen Kruibeke en Hoboken. Vanop de ringdijk loopt een paadje naar de achterzijde van de sluis, waar het kunstwerk te bewonderen valt.


Meer info over de Polders van Kruibeke vind je hier.