Zin in een spannende zoektocht? Dan vind je aan de Scheldelei in Kruibeke precies wat je zoekt. Daar stippelden de Polders van Kruibeke een zogenaamde ‘geocache' voor je uit. Dat is een soort ‘schattenjacht', gebaseerd op coördinaten.

Schattenjacht in een modern jasje

Het enige dat je nodig hebt, is een gps of een smartphone. Geef bij ‘Kaarten’ of ‘Maps’ de startcoördinaten N51 10.529 E4 19.172 in. Daar vind je je eerste opdracht en de tip naar de volgende ‘schat'. Na een uurtje zoekplezier, tref je op het eindpunt een doosje vol cadeautjes aan. Daarvan is er eentje voor jou!

TIP: alles ligt op de openbare weg verstopt. Je hoeft nergens gevaarlijk terrein of privé-eigendom te betreden!

Wereldwijd

Geocaches liggen overal ter wereld verborgen. Via www.geocaching.com of met de gelijknamige smartphone app weet je waar je moet zoeken. Je kan ook sorteren op zoektochten in je buurt, zodat je ze allemaal kan beleven. De schattenjacht aan de Scheldelei kreeg de code GC3TGYN mee. Als je die ingeeft, lees je extra hints die je tocht wat vergemakkelijken.

Op zoek naar een extra uitdaging?

Heb je de geocaching-microbe te pakken? Dan lanceren we nog een extra opdracht voor jou! Tussen 23 december en 6 januari stoppen we een travel bug in de polderdoos! En die reist straks dankzij jou de hele wereld rond! Een travel bug is een amulet, waarop een bepaalde code staat. Wie dit amulet meeneemt, registreert zijn vondst online op www.geocaching.com. Vervolgens zoek je een andere cache, waarin je de amulet achterlaat. Hoe verder deze verwijderd is van de startplaats, hoe liever we het hebben. Met jouw hulp verkent deze poldergast straks de verste streken. Op de website en de Facebookpagina van de Polders van Kruibeke volgen we samen het wedervaren van deze metalen reiziger. Spannend!