2019 was een goedgevuld jaar. Blik samen met ons nog eens terug op alles wat wij en bevriende organisaties gedaan hebben en op het leukste nieuws dat we zagen voorbijkomen.

Ga er gerust even voor zitten, want in 2019 …

... hebben we een prachtig stuk nieuwe Scheldekaaien ingefeest, meer vlinders gezien dan ooit tevoren en een woonproject voor waterdraken opgestart. We hebben een zeearend, een babykwak en een grutto gespot. In onze waterlopen vonden we brasem, blankvoorn en bot (en ook twee ministers in een kano). Er was kunst over de rivier (ook hier), kunst uit de rivier en een kunstrivier. Langs de Schelde werd de 16de-eeuwse kaaimuur opgegraven en werd een zingende zeemeermin door het ‘Hoogtij’ weggedragen. We hebben een museum gewijd aan schijt bepleit, duizend meter muur met graffiti verblijd en Harry Potters beste bijna-vriend heeft een bommenwerper in onze polder gedropt.

Dat en nog zoveel meer, het is wel goed geweest voor 2019. We nemen een weekje rust, want wie weet wat er ons in 2020 te wachten staat? Vanaf januari zijn we er terug. Maar de Sigmagebieden zelf, die weten van geen ophouden. Ga ze gerust eens verkennen tijdens eindejaar, want ook in de wintertijd hebben ze natuurpracht te over. Daar hebben ze zelfs geen kerstballen voor nodig.

We wensen je een prettig eindejaar en een fantastisch 2020 toe!

Foto's: © Alex Van den Broeck, bewerking door Pantarein Publishing