Tussen Wetteren en Aard werd de linkeroever van de Scheldedijk verhoogd tot op veilige Sigmahoogte. De volgende stap is de heraanleg van het jaagpad

Binnenkort zoeven de fietsers weer over de Scheldedijk van Wetteren, over Schellebelle tot Aard. De afgelopen maanden werden fietsers en wandelaars omgeleid, omdat de werken aan de dijk de doorgang versperden. De hoogte van de dijk is nu over de hele lengte veilig genoeg. Deze winter krijgt de dijk de kans om zich te zetten. In het voorjaar van 2012 wordt dan het asfalten jaagpad weer aangelegd. Dat pad is bedoeld voor controles en interventies. Maar ook zachte recreanten mogen er volop gebruik van maken. Zo dadelijk geniet je dus opnieuw van een ononderbroken fietstocht langs de Schelde.

De Sigmacluster Kalkense Meersen omvat verschillende projectgebieden. In een ruim gebied rond de Kalkense Meersen, een historisch meersengebied niet ver van Gent, krijgt de Schelde opnieuw de ruimte om te stromen én te overstromen. Precies door het water die armslag te geven, is de ruime regio rond Wetteren van Gent tot Dendermonde straks veel beter beschermd wanneer een stormvloed het water doet stijgen. Tegelijk groeit hier een betoverend natuurgebied van bijna 1000 hectare.


Klik hier voor meer info over dit project