In Berlaar, Nijlen en Lier maken we van het Mondingsgebied van de Grote Nete een mooi stukje natuur van 54 hectare, vol rietpartijen en open water. Op 7 mei heeft de Vlaamse regering de startnota over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Mondingsgebied Grote Nete goedgekeurd. De publieke inspraakperiode loopt nu van 25 mei tot 23 juli. Daarom organiseren we op 17 juni een digitaal infomoment.

Digitaal infomoment

Nu de startnota over het GRUP Mondingsgebied Grote Nete goedgekeurd is, voorzien we een digitaal infomoment op donderdag 17 juni van 19 uur tot 20.30 uur. Tijdens dit webinar geven het Departement Omgeving en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid meer uitleg over dit plan. Na de presentatie is er ook tijd voorzien voor vragen.

Deelnemers komen meer te weten over de grote lijnen van het GRUP. Dat legt hoofdzakelijk bijkomende natuur- en bosgebieden vast in de vallei van de Grote Nete. Daarnaast onderscheidt het verschillende soorten landbouwgebieden in de vallei, op basis van de bebouwingsmogelijkheden en natuurontwikkeling.

Inschrijven kan via deze link

Inzage startnota

Van 25 mei tot 23 juli kan je de startnota inkijken. Je kan daarvoor terecht bij de gemeenten Berlaar, Nijlen en Lier of op het kantoor van het Departement Omgeving in Brussel. Wil je reageren? Dat kan door een online formulier in te vullen, een brief naar het Departement Omgeving te sturen of een reactie af te geven tegen ontvangstbewijs bij een van de gemeenten in het plangebied.

Op de hoogte blijven van onze werken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!