De gemeente Beveren heeft er een nieuwe attractie bij. De radartoren ‘Ouden Doel’ biedt een prachtig uitzicht op het open landschap van de Hedwige-Prosperpolder.

‘Ouden Doel’, zo heet de nieuwe radartoren in Beveren die afgelopen vrijdag officieel ingehuldigd werd. Hij vervangt een andere radartoren iets verderop, aan de Nederlandse grens, die pal in het toekomstige natuurgebied staat dat we ontwikkelen. Daarom moet de toren verdwijnen.

Metamorfose

De nieuwe radartoren maakt deel uit van een keten van onbemande radartorens en bemande verkeerscentrales langs de Schelde: de Schelderadarketen. Die leidt het scheepvaartverkeer op de Westerschelde in goede banen. ‘Ouden Doel’ zal begin volgend jaar in werking treden, maar nu al kun je de toren beklimmen. Boven wacht je een weids uitzicht op de Schelde en de omringende natuur. Het landschap zal de komende jaren een heuse metamorfose ondergaan. Door het water in de Hedwige-Prosperpolder weer ruimte te geven, creëert het Sigmaplan authentieke getijdennatuur met slikken en schorren.

Hotspots

De gemeente Beveren greep de bouw van ‘Ouden Doel’ aan om een nieuwe brochure over de bezienswaardigheden in de regio te lanceren: Rond de Radar. Schepen van Toerisme Dominique Tielens: “De brochure belicht onze traditionele hotspots, zoals Fort Liefkenshoek. Maar er is meer: via getuigenissen van mensen die wonen en werken in de regio, word je als het ware ondergedompeld in datgene dat deze streek zo typeert.” De brochure is verkrijgbaar in het toeristisch kantoor (Grote Markt 2 in Beveren) en in Fort Liefkenshoek.