Beleef de drie-eenheid natuur, landbouw en haven vanop de eerste rij tijdens het film-, food- en fotofestival van het Grenspark Groot-Saeftinghe op zondag 10 maart. Hoor het loeien van de koeien, het tjilpen van één van de meer dan 400 vogelsoorten en het ruisen van de Schelde, koningin van onze waterwegen.

Het film-, food- en fotofestival in Kieldrecht (Beveren), op de grens met Nederland, brandt het Grenspark Groot-Saeftinghe in geuren en kleuren op je netvlies. De zalige drievuldigheid van natuur, industrie en landbouw streelt alle zintuigen: beluister de tsjilpende serenades van de lentevogels in duet met de paringsroep van de rugstreeppad tijdens één van de begeleide natuurwandelingen. Bekijk de oogverblindende fototentoonstelling en dubbele filmscreening, 100 procent gedraaid in het Grenspark. Met geestig commentaar van komiek Begijn Lebleu. Proef de zilte smaken van de streek op de doorlopende streekproductenmarkt. Voel de ruige polderbodem tijdens een bezoek aan het groene hart van het Grenspark.

Gidsen van Natuurpunt, het Zeeuwse Landschap en Beveren rijgen de weetjes aan elkaar en de tocht eindigt met de tentoonstelling 'Potige Polders' en een blik op de toekomst van de historische Prospersite. In de Infokeet reist het festival terug naar de tijd dat de verdronken dorpen en de vestingen in de streek er nog stonden. 

Praktisch

Het volledige programma kan je hier nalezen.

Inschrijven kan door te mailen naar Johan Baetens (johan.baetens@natuurpunt.be). Je inschrijving is pas volledig na overschrijving van 5 euro op BE08 0013 4249 1013 met vermelding 'Grenspark-festival'.