Tijdens het bouwverlof, van maandag 10 tot en met vrijdag 28 juli, zetten we de heiwerken in de Antwerpse kaaizone Nieuw Zuid even op pauze.

In Nieuw Zuid, aan de Antwerpse Ledeganckkaai, bouwen we momenteel twee nieuwe kaaimuren. Van eind april tot begin juni braken we de oude, instabiele muren in deelzone 2 en 4 (zie kaartje) af aan de hand van springstoffen. Ze ruimden plaats voor twee nieuwe constructies. Het geraamte van die nieuwe muren bestaat uit een combinatie van buispalen en damplanken, die in een ondergrond van Boomse klei worden getrild en geslagen (‘geheid’).

Zomerpauze

De heiwerken, die we begin juni hebben opgestart, verlopen naar wens. In die mate zelfs dat we de werken tijdens het bouwverlof – anders dan aanvankelijk voorzien – stilleggen. Het bouwverlof loopt van maandag 10 tot en met vrijdag 28 juli. Op maandag 31 juli starten we dan met het tweede luik van de heiwerken, die nog tot eind september zullen duren.

Infokeet

Op woensdag 19 juli is de infokeet op de Ledeganckkaai tussen 12 en 20 uur open voor bezoekers. Je ontdekt er alles over de Scheldekaaien, het Sigmaplan en de werken zelf, met speciale aandacht voor de zones waar we momenteel aan de slag zijn.

Nieuw Zuid