Eind april en eind mei worden in de werfzone van Nieuw Zuid, aan de Antwerpse Ledeganckkaai, opnieuw springstoffen gebruikt voor de afbraak van de oude kaaimuur.

De operatie is gepland voor zaterdag 29 april en zaterdag 27 mei. Aannemer THV Scheldekaaien zal dezelfde aanpak gebruiken als in februari 2016, toen de kaaimuur in een eerste van vijf deelzones werd afgebroken. Om de impact van de trillingen zo goed mogelijk te beperken, nemen De Vlaamse Waterweg nv en THV Scheldekaaien hun voorzorgen. De trillingen bij de eerste afbraakwerken waren immers sterker voelbaar dan verwacht. “We verfijnden daarom onze methode. De hinder zal zich beperken tot het voelen van kleine trillingen gedurende 15 seconden”, zegt Jeroen Van den Bossche van THV Scheldekaaien.

Praktisch

De afbraak verloopt in twee momenten: op zaterdag 29 april omstreeks 18 uur in zone 2 (zie kaartje) en op zaterdag 27 mei omstreeks 17 uur in zone 4 (zie kaartje).

Op de dagen van de afbraak stellen we rond de werfzone een veiligheidsperimeter in waar een toegangsverbod geldt. Tussen de Namenstraat en de Generaal Armstrongweg wordt de rijweg telkens een zestal uur afgesloten: op zaterdag 29 april tussen 15 uur en 21 uur en op zaterdag 27 mei tussen 14 uur en 20 uur. Op beide dagen geldt er een parkeerverbod. De Kennedy-fietstunnel blijft open voor verkeer richting of komende van Hoboken. Van en naar de stad toe zal er via de Ledeganckkaai geen doorgang mogelijk zijn. We raden iedereen sterk af om te komen kijken; buiten de perimeter valt er immers niets te zien van de werken.

Meer info in de nieuwsbrief!

Waarom maken we gebruik van springstoffen? Welke veiligheidsmaatregelen gelden er? Wat zal de impact zijn? Alle antwoorden vind je in de laatste nieuwsbrief van het Sigmaplan.